Кошик: 0
У Вас немає товарів

0

0

У вас не має товарів для порівняння. На сторінці товару є кнопка - Додати для порівняння, яка дає можливість порівняти характеристики 2-х товарів, щоб краще зробити вибір

Правила нанесення двосторонніх стрічок 3M

3 лип. 2022 20:22:34 Коментарі Автор

Поверхні для склеювання повинні бути чистими, сухими, не жирними, без пилу та бруду.

Підготовка поверхні перед склеюванням, складається з декількох етапів:

1. Температура нанесення.

temperatura-nanesennya-strichok

Необхідно пам'ятати, що при температурах нижче +10-12°С (а для деяких скотчей і нижче + 15°С) клейкі стрічки втрачають свою липкість і гнучкість. Склеювання у таких умовах проводити не можна. Окрім того, на холодній поверхні міститься певна кількість води (конденсату), що буде негативно діяти на з'єднання. Словом, поверхні, що склеюються, також повинні бути теплими. Найкращий результат досягається при склеюванні за температури від +21 до + 38°С, це стосується температури самого скотчу, поверхонь, що склеюються, і повітря у момент склеювання та протягом наступної доби.

 

УВАГА: У холодну пору року, при t нижче + 10°С скотч необхідно спочатку потримати в теплому приміщенні перед приклеюванням. Після склеювання деталі також повинні знаходитися в теплому приміщенні до 72 годин.

 

2. Знежирення

izopropiloviy-spirt

Всі поверхні потрібно знежирити розчином ізопропилового спирту (або етиловий/медиц./техніч.спирт) і дистильованої води 50:50 до повного очищення поверхні і насухо протерти. Ця процедура повинна виконуватися в кожному випадку безпосередньо перед нанесенням клейких стрічок, навіть якщо попередньо були застосовані інші способи очищення!

 

Засоби які НЕ МОЖНА використовувати для знежирення: уайт спіріт та ін розчинники, бензин калоша, містер мускул, водка, адже вони можуть залишати жирну плівку та інші домішки на поверхні, що будуть перешкоджати склеюванню.

 

Іноді поверхні можуть потребувати додаткової підготовки

 

• маслянисті забруднення або залишки клеїв та скотчів необхідно попередньо видалити очисниками (наприклад, за допомогою очищувача 3М 08984 або цитрусового спрею 3М), після чого обробити розчином ізопропилового спирту і води.
citrusoviy-sprey-3m

Обробка абразивом. Коли це можливо, поверхню слід зашліфувати абразивом.

abraziv-3m

Це дозволяє прибрати бруд і окис, нерівності, а також значно збільшити площу поверхні для підвищення адгезії: мікроподряпини додають 10-15% міцності з'єднанню!

Шліфувати рекомендується круговими рухами.


Після застосування абразиву не забудьте знову обробити сумішшю ізопропилового спирту з водою 1:1, прибрати пил і сміття.

3.Грунтовка поверхності

primer-3m-94

Деякі поверхні (пофарбовані та лаковані матеріали, дерево, пластмаси, мідь, ) потребують додаткової обробки праймером.


• На більшість видів поверхонь - Активатор адгезії праймер 3М 94 – нанесення тонким шаром, дати висохнути 1-2 хвилини.


• На скло - силановий праймер. Після нанесення праймера скло не повинно втрачати прозорості. Помутніння скла свідчить про зайвому кількості нанесеного праймера, яке слід видалити до висихання чистою сухою серветкою. Якщо надлишок праймера не вдалося прибрати відразу, то слід видалити праймер повністю шляхом протирання ізопропіловим спирт і повторити процедуру нанесення праймера спочатку.

4.Нанесення скотчу

Тиск. Адгезив в стрічках активується тиском. Після приклеювання стрічки необхідно докласти невелике навантаження (1 кг на кв.см) для кращої фіксації стрічки на поверхні. При накладенні стрічки на твердий матеріал з'єднання краще прокатати валиком 2-3 рази.

nanesennya-lenti-3m

Час. Сила клейового з'єднання наростає з часом, у міру того, як клей, що міститься в скотчі змочує поверхню. При кімнатній температурі 50% міцності досягається приблизно через 20 хвилин, 90% через 24 години і 100% через 72 години.

3m-scotch-vhb

Коментувати

Залишити Коментар




* обов'язкові поля